23/3/2016 Klachtenregen site Belastingdienst

"Het is zover, je mag aangifte doen", twitterde de Belastingdienst gisteren nog vrolijk. Velen geven hier vandaag gehoor aan maar ondervinden nogal wat problemen met de website.

Op social media wordt er steen en been geklaagd over de slechte bereikbaarheid en de traagheid van Belastingdienst.nl. Op allestoringen.nl zijn al enkele honderden klachten binnengekomen. Dinsdag waren er ook al veel klachten over de site

Druk maar stabiel
De Belastingdienst zegt dat het aan de drukte op de site ligt, van technische problemen lijkt geen sprake. Particulieren kunnen sinds 1 maart de aangifte inkomstenbelasting invullen en dan loopt het in het eerste weekend storm. "De systemen lopen stabiel maar het is erg druk", zegt een woordvoerder. "We laten een beperkt aantal mensen toe zodat deze aangiften goed verlopen." Het invullen van de belastingaangifte moet digitaal maar de site kan maximaal 40.000 gebruikers tegelijk aan. Dit jaar hebben acht miljoen mensen een uitnodiging ontvangen om online aangifte te doen. Onder hen zijn ook 1,2 miljoen ondernemers, die hun aangifte voor het eerst kunnen doen via Mijn Belastingdienst. 

bron: www.rtlnieuws.nl

Probeert u het later nog eens
Voor de mensen die tijdens hun aangifte dan toch onverwachts een foutmelding krijgen: de aangifte wordt per pagina opgeslagen, dus je bent niet al je gegevens kwijt. Dat verzekert de woordvoerder. "En in verband met de drukte is het raadzaam om het later nog een keer te proberen. Doordeweeks na 's ochtends en 's middags, bijvoorbeeld. Dat is vaak een moment dat het rustiger is."

Voor nu blijft er even het chagrijn onder gebruikers. "We snappen dat het vervelend is, mensen willen snel hun aangifte achter de rug hebben. Maar als het vandaag niet lukt, mensen hebben nog de tijd tot 1 mei."